FŽP přináší výstavu Krajinami 1936-2016

FŽP uvádí a srdečně zve na výstavu autorů Ferdinanda Bučiny a Tomáše Rasla nazvanou Krajinami 1936-2016. Snímky dědy a jeho vnuka, které ukazují různé přístupy obou fotografů za posledních 80 let i změny krajiny, budou k vidění v atrium budovy MCEVI po celý květen 2018. Kurátory výstavy jsou Jan Freiberg a Tomáš Rasl. 

„Mezi vznikem první a poslední vystavené fotografie uběhlo 80 let. Za tu dobu se z krajiny vytratili pracující lidé a hospodářská zvířata. Zatímco Bučina ve třicátých a čtyřicátých letech zachycoval propojení lidí a krajiny a jejich každodenní tvrdou práci, na Raslových snímcích člověka nenajdete. Stejně tak ani s láskou obhospodařovanou krajinu minulosti. Místo reportážních fotografií se spíše snaží zprostředkovat emoce. A na rozdíl od dědečkových optimistických fotek, dává jeho vnuk přednost dekadenci a stínu místo světla," uvádí hlavní kurátor výstavy Jan Freiberg.

Vernisáž výstavy se uskuteční 10. května v 15:45 s úvodním slovem Tomáše Rothröckela z Národního parku Podyjí.

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.