Podmínky zajištění studia od 11. 5. 2020

V souvislosti s Usnesením vlády ČR ze dne 30. dubna 2020 platí nové podmínky zajištění studia na ČZU. Osobní přítomnost studentů na všech součástech ČZU od 11. května 2020 již není zakázána, nicméně může probíhat pouze za splnění určitých opatření, především:

Fyzická přítomnost studentů je možná pouze za splnění podmínky přítomnosti nejvýše 15 studentů ve skupině; toto omezení se netýká klinické a praktické výuky a praxe.

Student může být na pracovištích ČZU osobně přítomen pouze:

  1. je-li bez akutních zdravotních potíží odpovídajících virovému infekčnímu onemocnění (např. horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti a čichu apod.),
  2. provede dezinfekci rukou dezinfekčními prostředky zajištěnými ze strany ČZU,
  3. nemá v daném čase nařízeno karanténní opatření,
  4. poskytne písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění v období předchozích dvou týdnů.

Toto čestné prohlášení odevzdá student příslušnému zaměstnanci ČZU před vstupem do budovy. Vzor písemného prohlášení je zveřejněn na webu ČZU.

Dále je nutno zachovat bezpečný odstup mezi jednotlivci (min. 2 m), dodržet požadavky na používání ochranných pomůcek zakrývajících nos a ústa (roušky nebo respirátory).

Distanční formy ověřování znalostí studentů v rámci skládání zápočtů a zkoušek jsou ovšem dále možné a preferované.

Podrobnější informace týkající se zajištění podmínek studia od 11.5.2020 najdete v přiloženém Rozhodnutí rektora č. 13/2020.

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.